Fredag


Det är en ledig solig fredag, Cino är bra i magen och vi önskar Trevlig Helg!

Onsdag


Det känns som om jag och farbror Cino har haft nattpasset i natt, även fast vi bara var ute en gång i natt och tidigt i morse. Magen är inte okej.
För är man en kastrerad ständigt hungrig farbror så kan man nästan äta vad som helst ute, och tyvärr går det med en jäkla fart.
För övrigt är Cino pigg, han jagar Nisse och vill ha påfyllning i godisbenet, men godisbenet tas bort av den (idag) bestämda mamman. Cino tar i stället fram godisbollen men bollen tas också bort och Cino ger upp.
För i dag blir det mild kost och en godisfri dag.

Tisdag 12.45Medans jag sorterar allt möjligt här hemma så ligger ankan pyrt till mellan Cinos tassar, en gul boll höjs till skyarna av Alf och en Nisse spanar på fåglar...
En helt vanlig Tisdag.

Tisdag


Morgonpromenaden var verkligen som anka på hal is. Med gummistövlarna på mina fötter, 11 åriga tassar, och en springibenen Alf så gjorde jag ett bra val som valde skogen. 
Dagens tisdag blir en pyssel dag, ett träningpass med Alf och en strosande skogspromenad med farbror Cino.
Trevlig Tisdag!

Gnistrande SöndagLördags bilden


Dagen efter


Födelsedagskvällen och Cino låg upp och ner i soffan.. För trött kan man bli när man blir ett år äldre, att öppna massa paket och äta tårta.
Jätte Tack för alla grattis ord.

Höstkavaj


Tänkte direkt på Alf när jag såg detta fleecetäcke, så den fick följa med hem.
Och den sitter perfect på chokladpralinen.. som nu mera ser ännu godare ut.

Ja må han leva.. ja må han leva..


Det är min älskade hjärteväns födelsedag, min stora kärlek fyller 11 år.
11 år har gått och jag känner lycka, tacksamhet och är förbannat stolt att jag har en sådan underbar Cino.
STORT STORT Grattis älskade Cino på din dag. Älskar dig!

Nu ska vi öppna paket och sen äta tårta. :)

Måndagstrafik


Fågeltrafiken här på våran baksida är väldigt intensiv, det verkar vara gorme mat och trevlig gemenskap, jag har även fått en sjungande Nisse som kan sitta i fönstret många timmar.
Medans småfåglarna äter för fullt så har jag och grabbarna tagit med brödpåsar och besökt fåglarna vid sjön och även den maten verkar uppskattas.

Ett besök hos

Lördags bilden


Tredje veckan


Ända sen jag var liten har jag försökt räddat eller hjälp djur. När jag var 14 år så slapp travhästen slaktas, igelkotten fick äta upp sig, katten som inte har blev avmaskad blev det, dom två mössen räddades från att bli orm mat, letat bortsprugna katter, hjälper bur fåglar att få ny mat och badvatten och alla vilda fåglar får alltid mat hos Larssons..
Ja listan är lång.. 

Nu är det kattprojekt hos Larssons och bara tanken att dom är ensam en väldans lång period på gården och inte får tillräckligt med mat gör mig ledsen. Och att människor inte bryr sig mer om djur gör mig så förbannad. Att det är min katt Nisses föräldrar som bor på gården gör inte saken bättre.
Jag och mitt stora hjärta åker dit varannan dag och ger Nisses mamma och pappa mat, ibland kommer dom springande till den överfyllda glassbyttan, ibland ser jag ingen alls, fyller ändå på och ställer in glassbyttan i deras krypin hål i vedboden och känner varenda gång vad glad jag är som tog Nisse där i från.

Jag antecknar allt för skoj skull och det ser ungefär ut så här:

Jag har varit där 16 gånger på 22 dagar, dom har fått 48 dl torrfoder, har kokat upp 2 paket fryst strömming och 2 stora kattmatsburkar och ändå undrar jag om dom klarar sig.

Ett allvarligt snack blir det när gårdsfolket kommer hem.

Dagens Nisse


Dagens runda Nisse väger 4,7 kg och 1 års sprutan är tagen.
Nu är det hela tre år till nästa vaccination och det är nog Nisse glad för.

Huset utanför


Här på Norrasidan är vintern räddad för fåglarna, huset är på plats, maten serverad och Nisse är fastklistrad vid fönstret.

Tisdag


Dagens tisdagsträff med Lisa och Felicia är alltid underbart.

Söndags farbror


Detta blåsväder ogillar vi väldans mycket. Farbror Cino har det jobigt när det blåser kalla vindar, hans leder blir sämre och det är nästan på gränsen att vinter kavajen åker på. Och vi hoppas hoppas att det blir en mild vinter.

Lördag


En dimmig morgonpromenad med glada grabbar, en tur till hundutställningen med morgonkaffet i näven och många många träffar med glada hundar och vänner.
Nu forsätter denna lördag med städning, middag på Alnö och kvällsmys.
Trevlig Lördag!

Fredags CinoMan ler och blir varm i mattehjärtat när farbror Cino ligger två steg före och med spring i benen under hela morgonpromenaden, han blir ännu sötare när han vägrar släppa mattes vante. I munnen har den varit under hela morgonpromenaden, den är skakad och ovanligt blöt... Men det gör inget när man heter Cino och är så jäkla söt.


Torsdags syster

Det är bästa systers 28 års dag i dag och vi hurrar så klart även här på bloggen.
Stort Grattis.

Onsdags stövlar


Mina kära gummistövlar som Alf har designat helt själv skulle behöva bytas ut till ett par utan sprickor och trasigt skaft.
Eller man kanske skulle ställa dom på hyllan som en vinnst trofé, för stövlarna kommer att vara med som en av de tolv bilderna i livsmiljöalmanackan 2011.

Tisdag


Tisdagsledig och uppe med tuppen. Morgonen började med att jag serverade mig själv frukost på säng, läste Sundsvallstidning och tog morgonmys med fyrbenta.
En absolut kanon start på den lediga dagen och att den forsätter med hund, träning, sök och fika gör dagen ännu bättre.

Trevlig Tisdag!

På hyllan
I lördags när vi var hem till mamma på middag så upptäckte jag småböckerna som vi läste och blädrade i när jag var liten, i bokhyllan stod nästan alla i serien.
Det är makalösa underbara småböcker med kloka ord och underbara bilder.
Jag fick två, så nu står dom på min hylla och jag ska ut i internet världen och leta upp dom få som fattas i serien.
För underbara är dom!

Söndags Bilden


Den tokiga men helt underbara söndags bilden består av Alf, Cino & kompisen Kali.
Och vi tackar för en trevlig promenad.

RSS 2.0